Meine Merkliste
my.chemie.de  
Login  

The Polymorphs of Chocolate

08.07.2016

© Compound Interest

The Polymorphs of Chocolate

With Easter upcoming, here’s another graphic on chocolate to go with the previous food chemistry graphic which looked at some of the chemicals it contains. This one examines the different structures of chocolate, why the tempering process is important to produce the highest quality chocolate – and why you shouldn’t leave your Easter chocolate lying around for months before eating it.

Cocoa butter is the primary ingredient in chocolate; it is composed primarily of fat molecules, and how these fat molecules are arranged determines the structure of chocolate. The molecules themselves don’t change at all in these different structures; what does change is how they are arranged or stacked together. The more efficiently they are stacked together, the higher the density of the structure formed, and the more stable.

Cocoa butter has at least six different structures, or ‘crystal forms’; the ability of a substance to display different structures is known as ‘polymorphism’. These crystal structures differ in how the molecules are arranged, which in turn influences their properties, such as appearance, taste, and texture. These, additionally, can affect the taste and quality of the chocolate, so it’s an important factor to consider for chocolate makers.

Topics
  • Kakao
  • Kakaobutter
  • Schokoladen
  • Schmelzpunkt
Mehr über Compound Interest
  • Infografiken

    Die größten Wissenschaftsgeschichten 2018

    Auf dem Weg ins Jahr 2019 ist es an der Zeit, einen Rückblick auf einige der größten Wissenschaftsnachrichten des vergangenen Jahres zu werfen. In den diesjährigen Wissenschaftsnachrichten ging es um Wasser auf dem Mars, die Auswirkungen von E-Zigaretten, neue Arten von Isomerie und Bindung ... mehr

    Die Entfesselung unseres Immunsystems gegen Krebs

    Der erste der Nobelpreise 2018 ist vergeben. Der Nobelpreis für Physiologie oder Medizin 2018 ging an James P. Allison und Tasuku Honjo für die Entdeckung der Krebstherapie durch die Stimulierung des Immunsystems zum Angriff auf Tumorzellen. Diese Grafik wirft einen Blick auf die preisgekrö ... mehr

    Die Herstellung von Werkzeugen aus Laserlicht

    Nachdem der Nobelpreis für Physiologie oder Medizin verliehen wird, ist die Physik an der Reihe. Der Nobelpreis für Physik 2018 wurde an Arthur Ashkin, Gérard Morou und Donna Strickland für ihre bahnbrechenden Innovationen auf dem Gebiet der Laserphysik verliehen. Strickland ist erst die dr ... mehr

Ihr Bowser ist nicht aktuell. Microsoft Internet Explorer 6.0 unterstützt einige Funktionen auf Chemie.DE nicht.